Papa Ioan Paul I va fi beatificat în urma unei minuni pe care a săvârșit-o

Pe 4 septembrie, în bazilica San Pietro de la Vatican va avea loc ceremonia de beatificare a papei Ioan Paul I. Pentru beatificarea unui slujitor al lui Dumnezeu care nu este martir, Biserica cere o minune, iar pentru canonizare (chiar și a unui martir) cere o altă minune.

Nu pot fi supuse examinării decât presupusele miracole atribuite mijlocirii unui slujitor al lui Dumnezeu sau unui Fericit post-mortem. Procesul de recunoaștere a unei minuni se desfășoară conform reglementărilor stabilite în anul 1983 prin constituția apostolică „Divinus perfectionis magister”.

Și, da. Papa Ioan Paul I s-a dovedit a fi săvârșit o minune. Prin mijlocirea venerabilului slujitor al lui Dumnezeu, Albino Luciani, papa Ioan Paul I a vindecat o fetiță care suferea de o encefalopatie inflamatorie acută.

Congregația pentru Cauzele Sfinților relatează: „La 20 martie 2011, o fetiță de 11 ani a început să aibă dureri de cap puternice care au continuat până la 27 martie, când au apărut febra, vărsăturile, tulburările de comportament și de vorbire. În aceeași zi, a fost transportată de urgență la Paraná.

După examinările și tratamentul corespunzător, s-a pus diagnosticul de „encefalopatie epileptică cu debut acut cu status epileptic refractar de etiologie necunoscută”. Tabloul clinic era complex, caracterizat de numeroase crize zilnice, atât de severe încât a fost necesară intubarea pacientei. Întrucât nu se înregistra nicio ameliorare, la 26 mai 2011, fetița a fost transferată, cu un prognostic rezervat, la secția de terapie intensivă a unui spital din Buenos Aires. La 22 iulie 2011, tabloul clinic s-a înrăutățit și mai mult, cu apariția unei stări septice de bronhopneumonie.

Medicii curanți i-au convocat pe membrii familiei, prezicând posibilitatea unui ‚deces iminent’. La 23 iulie 2011, în mod neașteptat, a avut loc o ameliorare rapidă a șocului septic, care a continuat cu recuperarea ulterioară a stabilității hemodinamice și respiratorii. La 8 august 2011, pacienta a fost detubată; în data de 25 august, starea epileptică a apărut ca fiind rezolvată, iar la 5 septembrie pacienta a fost externată cu o rețetă pentru terapie medicamentoasă și de reabilitare. Fetița și-a recăpătat în mod complet autonomia fizică și psiho-cognitiv-comportamentală”.

Inițiativa de a-l invoca pe Ioan Paul I a fost luată de preotul paroh al parohiei de care aparținea complexul spitalicesc. Din documentul redactat de Congregația pentru Cauzele Sfinților aflăm că preotul „a mers la căpătâiul fetiței și i-a sugerat mamei ei ca împreună să ceară mijlocirea venerabilului slujitor al lui Dumnezeu, căruia preotul îi era foarte devotat”, de aceea – din punct de vedere teologic – legătura de cauzalitate între invocarea lui Ioan Paul I și evoluția clinică favorabilă, culminată cu vindecarea și recuperarea completă a fetiței era clară.

La 9 noiembrie 2017, a fost promulgat decretul de recunoaștere a virtuților lui Ioan Paul I, și odată cu recunoașterea minunii care a avut loc prin mijlocirea sa, preotul Luciani va fi ridicat la cinstea altarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

SIE caută colegi noi! Campanie de recrutare a celui mai secret...

Serviciul de Informații Externe (SIE) este unul cu o muncă foarte interesantă, dar și ascunsă ochilor publicului larg. Foarte rar și-a căutat angajați prin...