Papa s-a întâlnit cu șase femei transgender

Azi, Papa Francisc s-a întâlnit cu șase femei transgender, una din Italia și restul de cinci din alte țări. Întâlnirea, ca și ideea în sine, au aparținut unei călugărițe, sora Genevier, care locuiește într-un parc de distracții de lângă Roma și are grijă de aceste femei.

Ea i-a propus papei să se întâlnească la biserica San Pietro de la Vatican cu respectivele persoane și el a fost de acord. Drept care a stat de vorbă cu fiecare femeie transgender, în parte, le-a strâns mâinile, le-a ascultat poveștile, le-a spus că nu contează ce și cum sunt. Căci toți oamenii sunt ai lui Hristos.

Una dintre aceste femei i-a oferit papei cartea pe care a scris-o, „Copilul invizibil”, în care vorbește despre viața ei, despre greutățile întâmpinate, despre copilărie, despre drumul parcurs până a devenit cea de azi.

Papa a luat cartea și i-a recomandat să rămână ea însăși și să nu se lase pradă prejudecăților, mai ales celor pe care le-ar putea avea împotriva bisericii. Cele șase femei transgender, împreună cu călugărița și un preot, fac parte din grupul creștin lgbt + Nazionale TRANSizioni – un proiect de La Tenda di Gionata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole