Paradă în costume de epocă, la Craiova, în Festivalul ”Zilele Mihai Viteazul”

O paradă a costumelor medievale, la care și-au anunțat participarea peste 100 de persoane este programată la Craiova, în cadrul Festivalului Zilele Mihai Viteazul, eveniment organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” şi susţinut de Primăria Craiova, în perioada 13-15 mai.

Reprezentanții Craiova anunță că Piaţa „Mihai Viteazul” din oraş va deveni, în această perioadă, un inedit târg medieval „unde vor campa cavaleri, domniţe şi meşteşugari de toate felurile, ca să dezvăluie curioşilor cum se practicau meseriile în alte vremuri, care erau tainele artelor medievale, dar şi felul în care se derula viaţa zilnică pe timpul marelui domnitor”.

Doritorii vor avea ocazia să admire costume medievale unicat, să urmărească demonstraţii de luptă, să descopere universul culinar al epocii sau să participe la ateliere pentru toate vârstele, iar serile se vor încheia cu spectacole de jonglerii cu foc şi concerte de muzică.

„Spectatori de toate vârstele sunt invitaţi la Craiova, în perioada 13-15 mai, la cea mai mare paradă de costume medievale din ţară, dar şi să descopere viaţa şi atmosfera din timpul domnitorului Mihai Viteazul. Organizat de Casa de Cultură ”Traian Demetrescu” şi susţinut de Primăria Craiova, festivalul Zilele Mihai Viteazul propune, în cea de-a VIII-a ediţie, nu doar o călătorie în timp, ci şi o celebrare a unei marcante figuri istorice. Timp de trei zile, de vineri, 13 mai, până duminică, 15 mai, artişti din toată ţara vor transforma Piaţa ”Mihai Viteazul” într-un tablou vivant medieval”, a anunţat, joi, Primăria Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...