Paradoxurile alimentare ignorate de realitate

Fără să ne dăm seama am trecut de la teroarea COVID, instaurată în martie 2020, la teroarea alimentară. Prețurile alimentelor au explodat. Zilnic, aflăm că un produs s-a scumpit cu 30-40-50% sau chiar sută la sută.

Dar, în goana disperată după alimente la prețuri rezonabile, omitem să vedem paradoxurile realității de pe rafturi. Iată câteva exemple:





  • Apa plată este la acelaşi preţ cu berea sau chiar mai scumpă.
  • Brânza e mai scumpă decât carnea de porc.
  • Carnea de pui este mai ieftină decât ciupercile.
  • Nucile noastre mai scumpe decât nuca de cocos.
  • Laptele simplu mai scump decât laptele bătut.
  • Portocalele mai ieftine decât merele.
  • Biscuiţii fără ciocolată sunt mai scumpi decât ciocolata.
  •  Măslinele umplute cu gogoşar sunt mai ieftine decât măslinele umplute cu propriul sâmbure.
  • Vinul este mai ieftin decât strugurii.

Ca atare, privind această mică oglindă a realității alimentare de la noi, orice comentariu este inutil. Și când te gândești că omul, se presupune a fi o fiinţă raţională… ne mai mirăm de ce cărţile sunt mai ieftine decât revistele, iar muzica bună e mai ieftină decât muzica proastă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...