Parcă sunt de pe o stranie coloană sonoră a unui vechi film SF: Sunetele lunii Ganymede a planetei Jupiter (AUDIO)

Misiunea Juno a NASA, care a început să orbiteze Jupiter în iulie 2016, a efectuat recent cel de-al 38-lea zbor în apropierea gigantului gazos. Misiunea a fost extinsă la începutul acestui an, fiind adăugat un survol al lunii Ganymede, lună a lui Jupiter, în ce a avut loc iunie.

Datele și imaginile obținute în urma acestor survoluri rescriu tot ceea ce știm despre Jupiter, a declarat Scott Bolton, cercetător principal al misiunii Juno de la Southwest Research Institute din San Antonio. Bolton a dezvăluit 50 de secunde de sunete înregistrate atunci când Juno a zburat pe lângă Ganymede în timpul verii. Clipul audio al lunii lui Jupiter a fost creat de undele radio electrice și magnetice produse de câmpul magnetic al planetei și captate de instrumentul Waves al navei spațiale, conceput pentru a detecta aceste unde. Sunetele parcă sunt de pe o stranie coloană sonoră a unui vechi film SF, potrivit CNN.

“Dacă ascultați cu atenție, puteți auzi schimbarea bruscă la frecvențe mai înalte pe la mijlocul înregistrării, ceea ce reprezintă intrarea într-o regiune diferită din magnetosfera lui Ganymede”, a explicat Bolton. Echipa Juno continuă să analizeze datele obținute în urma survolării lui Ganymede. În acel moment, Juno se afla la aproximativ 1.000 de kilometri de suprafața lunii și trecea cu o viteză de 67.000 kilometri pe oră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole