Parchetul General: Nu s-a putut stabili o diferenţă de voturi între Tudorache şi Armand

Publicat: 13 mai 2021, 16:07, de Mihaela Ionescu, în ACTUALITATE
Parchetul General: Nu s-a putut stabili o diferenţă de voturi între Tudorache şi Armand

Procurorii de la Parchetul General nu au putut stabili o diferenţă de voturi la alegerile de la sectorul 1, între Daniel Tudorache şi Clotilde Armand, astfel că ancheta nu s-a terminat, iar termenul a fost prelungit până la 1 august, la cererea Poliţiei Capitalei.

Instituția spune, într-un comunicat remis presei, că din verificările făcute până acum nu s-a putut stabili diferenţa de voturi între candidaţi – Clotilde Armand și Dan Tudorache.

Parchetul: Din verificările efectuate, nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați

„Luând în considerare complexitatea procedurilor și volumul mare de muncă pe care îl implică, procurorul de caz a aprobat solicitarea menționată și a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021. Menționăm că din verificările efectuate nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați, nefiind finalizate activitățile dispuse de către procuror. Pe măsura derulării cercetărilor vom comunica informații suplimentare, în limitele impuse de Codul de procedură penală și de Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 197 din 17 septembrie 2019”, a transmis Parchetul General.

Avocatul lui Dan Tudorache a anunțat că vor acționa în instanță pentru restabilirea situației de la Primăria Sectorului 1, în cazul în care se dovedește că fostul primar ar fi obținut mai multe voturi ca edilul Clotilde Armand.

În februarie, un procuror de la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) a dispus, printr-o ordonanţă, ca Poliţia Capitalei să renumere toate voturile de la alegerile locale din septembrie 2020, pentru funcţia de primar al sectorului 1, câştigate de Clotilde Armand (USR) în faţa lui Daniel Tudorache (PSD).