Părintele Episcop Mihail al Australiei și Noii Zeelande a oficiat Sfânta Liturghie, de Sfinții Petru și Pavel

Părintele Episcop Mihail al Australiei și Noii Zeelande (foto) a oficiat marți Sfânta Liturghie la hramul Catedralei Episcopale din Melbourne. Biserica a fost construită între anii 1865-1867 de Biserica Catolică.

Din 1972, a devenit biserica parohiei românești „Sf. Ap. Petru și Pavel” și a fost cumpărată de români în 1982. Situarea Australiei pe fusul orar face ca ziua să înceapă „mai devreme” în această parte a lumii, astfel că românii de acolo au fost marți primii de pe Glob care i-au cinstit pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Lăcaşul a trecut recent printr-un proces de restaurare și a fost resfinţit

Patriarhia Română a oferit catedralei, în 1991, o catapeteasmă din stejar, icoane, candele și mobilier. Pictura interioară și icoanele în mozaic ale Sf. Ap. Petru și Pavel, de pe fațadă, au fost executate în 1984-1985 de pictorul Gheorghe Răducanu. Lăcaşul a trecut recent printr-un proces de restaurare și a fost resfinţit în data de 1 iulie 2018, când a primit un al doilea ocrotitor: pe Sf. Ier. Andrei Șaguna, deoarece în Australia sunt mulți credincioși proveniți din Transilvania.

Sf. Ier. Andrei Șaguna va fi și unul din hramurile primei mănăstiri construite de români în Emisfera Sudică, la Melton, în statul australian Victoria, potrivit basilica.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Dana Budeanu: Au început amantele să cânte la mandolina politică

Articolul publicat, în exclusivitate, de publicația PUTEREA, intitulat „Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban”, a creat mii de reacții. Una dintre reacții îi aparține Danei...