Părinții vor primi zile libere pentru a sta acasă cu copiii pe perioada suspendării cursurilor

Părinții vor primi zile libere pentru a sta acasă cu copiii pe perioada suspendării cursurilor ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autorități. Proiectul de lege de aprobare a Ordonanței de Urgență a fost adoptat, marți, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Proiectul prevede acordarea unor zile libere părinţilor în cazul suspendării cursurilor care presupun prezenţa fizică a elevilor.

Legea urmează să fie promulgată de Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial.

Actul normativ acordă deptul unuia dintre părținți de a sta acasă cu copilul, dacă acesta are vârsta de până în 12 ani sau dacă este încadrat în categoria persoanelor cu dizabilități, scrie Mediafax. În situația familiilor monoparentale, zilele libere se acordă părintelul care este și tutorele legal al copilului.

Deputaţii au extins această măsură şi în cazul părinţilor ai căror copii suferă de o boală cronică, chiar dacă nu sunt suspendate cursurile.

„Prin excepţie, beneficiază de prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă şi părintele sau reprezentantul legal al copilului cu handicap grav neşcolarizat, care a optat pentru acordarea indemnizaţiei prevăzute de art.42 alin.(4) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, doar în situaţiile în care activitatea serviciului de zi este limitată sau suspendată, prin dispoziţie/decizie a autorităţii care are în administrare serviciul de zi, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2”, conform proiectului de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...