Paris: Amenzi pentru comercianții care lasă ușile magazinelor cu aer condiționat, deschise!

În legătură cu criza de energie și cu risipa, neîntemeiată, de curent electric, Le Figaro titrează: la Paris, autoritățile au amendat patronii magazinelor cu aer condiționat care nu țin ușile închise. Nici nu contează că le lasă patronii sau clienții.

Asta e de la noi, nu zice Le Figaro. Lucrurile au stat cam așa: întâi a fost indignarea viceprimarului Parisului, Dan Lert: „În plin val de căldură și criză energetică, sunt scandalizat să văd iresponsabilitatea magazinelor cu aer condiționat care lasă ușa deschisă!” a spus acesta pe Twitter.

Dan Lert este, cum am zis, viceprimarul Parisului, dar și responsabil cu Tranziția Ecologică. Acest semnal de alarmă a determinat mai multe orașe să găsească și să instituie reguli prin care să oblige magazinele să-și închidă ușile atunci când un aparat de aer condiționat sau un încălzitor este în funcțiune.

Iar la Paris, la sfârșitul lunii trecute, s-a dat și un decret în sensul obligativității închiderii ușilor în magazine. După ce au avut o perioadă de acomodare, comercianții parizieni, începând de acum două zile primesc amenzi, dacă nu au grijă să fie ușile închise la magazinele cu aer condiționat. Deja, cum titrează și publicația franceză, s-au dat mai multe amenzi. Una este în valoare de 150 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...