Paris: Muzeul Grevin retrage statuia din ceară a lui Putin ciufulit și desfigurat de vizitatori

Conducerea Muzeului Grevin din Paris a decis să retragă statuia din ceară a președintelui rus Vladimir Putin, anunță presa franceză.

 Este pentru prima dată când muzeul ia o asemenea decizie din considerente ”istorice” sau politice, explică directorul general al Muzeului Grevin, Yves Delhommeau, adăugând că ”nu mai este posibil să ne prezentăm cu un astfel de personaj”.

De altfel, în ultimele zile, statuia ”a suferit niște atacuri din partea vizitatorilor”, spune Yves Delhommeau, în sensul că a fost ciufulit și fața i-a fost degradată. 

Ținând seama de ceea ce se întâmplă, personalul nostru și noi nu mai putem ca, în fiecare dimineață, să-i aranjăm părul și să-i refacem chipul, povestește directorul muzeului.

Statuia lui Putin a fost creată în 2000 și a fost restaurată în urmă cu câțiva ani. În 2014, o militantă a ”Femen” a distrus statuia.

În prezent, în Muzeul Grevin este  un loc gol între Joe Biden, președintele SUA, și Xi Jinping, omologul său chinez. Poate președintele Zelenski, care reacționează în mod eroic, va ocupa locul gol dintre cei doi, spune Yves Delhommeau.

Zelenski devine un erou, care rezistă și nu a fugit din țara sa. Deci, ”el ar putea foarte bine să aibă un loc în Muzeul Grevin printre marii Bărbați ai Istoriei și marii Bărbați ai prezentului”, spune Delhommeau.    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole