Parlamentarii germani au respins vaccinarea obligatorie

Parlamentul Germaniei a respins proiectul care prevedea obligativitatea vaccinării anticovid a persoanelor cu vârste de peste 60 de ani.

În mare parte, parlamentarii nu au ținut seama de cerințele partidelor. Astfel, proiectul a fost respins cu 378 de voturi împotrivă, 296 pentru și 9 abțineri. Olaf Sholz, cancelarul social-democrat, a susținut proiectul ca o măsură de protecție.

Proiectul prevedea ca toate persoanele cu vârste de 60 de ani și peste să fie obligate să prezinte dovada vaccinării sau a trecerii prin boală până la 15 octombrie.

Casele de asigurări de sănătate urmau să informeze cetățenii cu privire la obligațiile, consilierea și ofertele de vaccinare până la 15 mai. Unii parlamentari au catalogat această variantă drept ”smintită”, avertizând că ea nu poate fi pusă în practică din punct de vedere logistic.

Ideea introducerii vaccinării obligatorii a fost inițial respinsă categoric de principalele partide politice, inclusiv de actualul cancelar Olaf Scholz în campania electorală.

În prezent, cel puțin 63,2 milioane de persoane, adică 76% din totalul locuitorilor, beneficiază de protecția de bază cu a doua injecție necesară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...