Parlamentul European, încă un raport în care solicită primirea României și Bulgariei în spațiul Schengen

Parlamentul European va adopta săptămâna aceasta un raport, în care este prevăzut că va solicita încă o dată ca Bulgaria și România să fie primite în Schengen, conform agendei ultimei reuniuni a deputaților europeni înainte de vacanța de vară.

PE arată că în 2011 și 2018 a adoptat rezoluții cu o cerere similară. Marţi seară, deputații europeni vor dezbate raportul, care îndeamnă insistent Consiliul UE să ia măsuri imediate pentru a ridica controalele la frontierele terestre, maritime și aeriene ale celor două țări, relatează Monitor.

Tot marţi, PE va discuta din nou orientările preconizate ale Comisiei Europene (CE) pentru corelarea cheltuielilor bugetului UE cu legalitatea. Se așteaptă ca deputații europeni să ceară să fie informați cel puțin de două ori pe an cu privire la măsurile pe care CE le ia pentru a proteja bugetul și legat de cazurile suspectate de abuz pe care le examinează. PE va insista să audă primele date cel târziu în octombrie.

Deputații vor cere includerea corupției ca o încălcare a noii legislații europene împotriva nerespectării drepturilor omului în întreaga lume. Se arată că această abordare este aplicată de Statele Unite și Canada. Se prevede ca PE să solicite sancțiuni mai dure împotriva diseminatorilor de dezinformare, precum și pentru intervenții externe în alegeri.

Miercuri, deputații europeni vor discuta situația statului de drept în Polonia și Ungaria. Se așteaptă ca aceștia să discute despre noua lege maghiară legată de comunitatea LGBT + și să adopte o rezoluție.

La începutul lunii iunie, Comisia Europeană a cerut Consiliului European să dea undă verde „cât mai curând posibil” aderării României, Bulgariei și Croației la Schengen.

1 COMENTARIU

  1. Romania pierde și a pierdut miliarde de euro din cauza faptului că nu este in schengen.olanda,germania,Franța în mod criminal și abuziv blochează accesul țării la schengen.deasemenea este o mârșăvie fara margini faptul că SUA nu a eliminat vizele.morti in Afganistan,comenzi de miliarde de euro armament de la americani,baze militare în Romania,membrii ue și SUA ne ia la șuturi când e vorba de vize.ca pe o țară africană.un eșec total al politicii externe și a celui mai incompetent,lenes și prost președinte din istorie tarii Iohannis.asa cum ccr a devenit o grupare de crima organizata care atentează la siguranța țării(Sri sub conducerea retardatului de helvig pus de același Iohannis a devenit inutil) așa este și politică externă a țării ,o politică căpiată,fara nici un orizont.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...