Parteneriatul Hyundai-Apple, un balon de săpun. Oficiali sud-coreeni transmit că nu sunt în negocieri cu americanii

Publicat: 09 feb. 2021, 14:03, de Răzvan Zamfir, în Auto , ? cititori
Parteneriatul Hyundai-Apple, un balon de săpun. Oficiali sud-coreeni transmit că nu sunt în negocieri cu americanii
Apple iPhone

Hyundai a anunțat că nu este acum în discuții cu Apple despre mașinile electrice autonome, la doar o lună după ce a confirmat discuțiile din faza incipientă, determinând scăderea acțiunilor producătorului de automobile.

Ca efect, acțiunile Hyundai au scăzut cu 6,2%, și au pierdut 3 miliarde de dolari din valoarea de piață, iar acțiunile Kia, care a fost inclusă în rapoartele mass-media locale ca probabil partener operațional pentru Apple, au scăzut cu 15%, circa 5,5 miliarde de dolari.

De altfel, unii executivi ai Hyundai își exprimaseră îngrijorarea cu privire la transformarea producătorului auto într-un producător contractual pentru gigantul tehnologic din SUA, soartă ce amintește de rolul Foxconn în realizarea iPhone pentru Apple.

„Primim solicitări de cooperare în dezvoltarea comună a vehiculelor electrice autonome de la diverse companii, dar acestea se află într-un stadiu incipient și nu s-a decis nimic”, au declarat producătorul de automobile Hyundai luni, în conformitate cu normele pieței bursiere care necesită actualizări periodice pentru investitori cu privire la piață zvonuri. „Nu purtăm discuții cu Apple despre dezvoltarea vehiculelor autonome”, au continuat oficialii companiei.

Apple și Hyundai au demarat discuțiile despre un parteneriat auto în 2018, a declarat pentru Reuters o altă persoană familiarizată cu problema. Însă progresul a fost împiedicat de reticența producătorului de automobile sud-coreean în ceea ce privește lucrul cu cei din afară.