Partidul lui „Felix” Voiculescu vrea cât mai repede grup parlamentar

Publicat: 08 iun. 2021, 13:45, de Ion Teleanu, în POLITICĂ , ? cititori
Partidul lui „Felix” Voiculescu vrea cât mai repede grup parlamentar

Partidul PPU (social-liberal) controlat din umbra de mogul Dan „Felix” Voiculescu a anunțat ieri că trei parlamentari cu notorietate sunt pe cale să se alăture formațiunii, și, astfel, partidul vrea să-și înființeze grupuri în Camera Deputaților și Senat.

„Doi deputați și un senator sunt în negocieri avansate pentru a se alătura PPU (social-liberal). Numele lor, bine cunoscute, vor fi dezvăluite în perioada următoare”, se arată într-un comunicat de presă.

La ora actuală, PPU are patru deputați afiliați grupului parlamentar PSD, adică Steluța Cătăniciu, Grațiela Gavrilescu, Vlad Popescu și Ana-Loredana Predescu.

Potrivit informațiilor noastre, vor migra către partidul lui Voiculescu doi parlamentari foști AUR, senatoarea Daniela Șoșoacă și deputatul Francisc Tobă.

De asemenea, se mizează cel mai mult pe migrarea parlamentarilor liberali proveniți din ALDE, dar și a unora din PSD cum ar fi senatorul PSD de Ilfov, Laurențiu Mihai, și încă un parlamentar de Prahova apropiat de Grațiela Gavrilescu.

Pentru înființarea unui grup parlamentar în Camera Deputaților este nevoie de cel puțin 10 deputați care să fi candidat pe listele unui partid, iar la Senat este nevoie de 7 membri pentru înființarea unui grup.