Pas cu pas, către o Europă musulmană?

Publicat: 27 mai 2024, 08:00, de Ion Teleanu, în OPINII , ? cititori
Pas cu pas, către o Europă musulmană?

Moartea fulgerătoare a preşedintelui iranian Ebrahim Raisi, la vârsta de 63 de ani, într-un accident de elicopter, în zona de munte de la granița cu Azerbaidjanul a readus în prim plan realitatea din această țară care ar trebuie să dea de gândit întregii lumii, dar mai ales europenilor.

Religia majoritară în Iran este islamul, adică circa 98%, dar majoritatea musulmanilor iranieni sunt șiiți iar islamul șiit fiind religie de stat. Ca atare, o scânteie în lumea musulmană ar putea arunca în aer întreaga Europă și chiar SUA. De ce? Pentru că, discret și sigur, SUA, dar mai ales Europa, a pus în aplicare Planul Kalergi: amestecarea raselor albe cu alte rase prin intermediul imigrației. Ca atare, începând din 1990, s-a reușit oarecum menținerea unui nivel corespunzător al creșterii populației Europei, în condițiile unei natalități tot mai scăzute, prin intermediul imigrației musulmanilor. Astfel, pas cu pas, musulmanii au fost integrați și asimilați în majoritatea țărilor europene puternice, dar și în SUA.

Însă, statisticile seci și puțin mediatizate ale specialiștilor în demografie privind imigrația musulmană ar trebui să de gândit liderilor europeni, și nu numai, pentru că realitatea este uluitoare. Se așteaptă ca cei peste 50 de milioane de musulmani existenți la ora actuală în Europa să alcătuiască treptat un continent islamic, iar avertismentul specialiștilor în demografie este alarmant: în următorii 20 de ani numărul acestora se va dubla.

Elocvent în acest sens este faptul că în sudul Franței sunt mai multe moschei decât biserici, iar la Nisa, Marseille și Paris, 45% dintre copii sunt musulmani, estimându-se că în aproximativ 40 de ani, Franța va fi o republică islamică. Nici alte state europene puternice nu au fost ocolite de „uraganul” Kalergi. În Marea Britanie există peste 1.000 de moschei, multe fiind provenite din fostele biserici catolice, iar în Belgia, 25% din populație este musulmană. Și viitorul altor state europene este destul de sumbru: peste 15 ani, 50% din populația Olandei va fi musulmană și se estimează că în jurul anului 2050 Germania va fi stat islamic.

Dar, nici SUA nu au fost ocolite de valul musulman, iar cifrele spun totul despre realitatea americană de azi: în 1970 erau 100.000 de musulmani, iar, în prezent, numărul acestora a atins cifra de 9.000.000. Însă, s-a trecut cu vederea un pas discret, dar uriaș făcut de către musulmanii în urmă cu patru ani, când pe continentul american s-au întrunit 24 de organizații musulmane care au stabilit un plan de „coranizare” a SUA.

Deocamdată, imigranții musulmani sunt priviți, în mod tacit, de țările cu o natalitate tot mai redusă ca un colac demografic de salvare. Oficial, aceste țări motivează încurajarea imigrației musulmane prin dorința de a salva vieți omenești aflate în sărăcie și sub bombardamente. Practic, cifrele de mai sus sunt seci și nu au conotații rasiale, dar fără să ne dăm seama, într-o perioadă relativ scurtă, religia dominantă a lumii tinde să fie cea islamică. Și acest aspect ar trebui să constituie un serios motiv de reflecție pentru liderii europeni și nu numai. De ce? Pentru lumea de mâine și poimâine va arăta cu totul altfel.