Pas important pentru Centura Verde a Capitalei. Marcel Ciolacu a semnat Memorandumul pentru Viață

Publicat: 03 iun. 2024, 18:57, de Corina Oprea, în Politics , ? cititori
Pas important pentru Centura Verde a Capitalei. Marcel Ciolacu a semnat Memorandumul pentru Viață
Pas important pentru Centura Verde a Capitalei. Marcel Ciolacu: '75% din cerințe pentru a adera la OCDE țin de mediu'

Centura Verde prinde contur, după ce premierul a participat luni la semnarea Memorandumului pentru crearea acesteia. Marcel Ciolacu a vorbit despre evoluția acestui proiect în cadrul unui eveniment important, în contextul marcării Zilei Mediului în data de 5 iunie.

Centura Verde, tot mai aproape de realitate

Premierul Marcel Ciolacu a participat luni la semnarea Memorandumului pentru crearea Centurii Verzi București-Ilfov, cu ocazia Zilei Mediului din 5 iunie. În acest context, el a subliniat că nu va negocia cu Comisia Europeană în domeniile mediului și digitalizării.

„Ce este exclus să negociez cu Comisia – și mi se pare foarte corect – este zona verde, împăduririle, și tot ce ține de mediu și tot ce ține de digitalizare. Pentru ambele domenii sunt granturi și nu discută decât în interiorul aceluiași capitol să mute finanțele”, a spus Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu și activistul de mediu Alex Găvan, fondatorul Platformei Civice Împreună pentru Centura Verde, au semnat Memorandumul pentru Aer Curat, Sănătate și Viitor. Ceremonia de semnare a avut loc într-o poiană din inima pădurii Balotești, care va face parte din viitoarea centură verde a Bucureștiului.

Premierul Ciolacu a fost ultimul dintre liderii principalelor partide politice care a semnat acest document important. Ciolacu a menționat că majoritatea cerințelor pentru aderarea României la OCDE sunt legate de mediu și nu țin de alte aspecte, cum ar fi finanțele.

„75% din cerințe pentru a adera la OCDE, adică să intri în clubul select al statelor dezvoltate, nu țin de finanțe sau ANAF, țin de mediu. Să înțelegem pentru totdeauna care este abordarea în acest moment”, a mai spus oficialul.

Alex Găvan, conservaționist și fondator al Platformei Civice Împreună pentru Centura Verde, a subliniat importanța evenimentului de luni ca ultimă etapă în asumarea de către principalele partide parlamentare a creării Centurii Verzi București-Ilfov.

Acest angajament reprezintă o garanție că, odată cu adoptarea noului Cod silvic, pădurile periurbane ale capitalei vor fi protejate. Găvan a evidențiat că această inițiativă este esențială pentru sănătatea noastră, asigurând un mediu mai curat și mai verde pentru toți locuitorii Bucureștiului și ai județului Ilfov.