Paşaportul sanitar a fost validat în Franța

Paşaportul sanitar a fost validat definitiv în Franța. Parlamentul francez a adoptat, duminică seară, paşaportul sanitar.

Conform AFP, Adunarea Naţională a pus capăt, cu o majoritate confortabilă de voturi (156 pentru, 60 împotrivă şi 14 abţineri) unui maraton parlamentar început marţi cu privire la acest proiect controversat.

Senatul, dominat de dreapta, aprobase deja acelaşi text, ce prevede un paşaport sanitar extins și obligaţia de vaccinare pentru tot personalul medical şi de îngrijire.

Totuşi, după discuţii aprige, s-a decis că persoanele care nu vor respecta obligaţia de a se vaccina nu vor fi concediate, ci vor primi o suspendare de salariu.

„COVID-19 este temporar, concedierile sunt definitive”, a subliniat un responsabil al partidului Republicanii (dreapta) în Senat, Philippe Bas, conform Agerpres.

Noua lege mai trebuie să treacă prin filtrul Consiliului Constituţional, sesizat de prim-ministrul Jean Castex şi de stânga politică.

Paşaportul sanitar extins ar urma să fie aplicat de la început de august. În paralel, executivul francez continuă să accelereze vaccinarea, în speranţa că luni se va depăşi, cu o lună în avans faţă de obiectivul iniţial, pragul de 40 milioane de vaccinaţi cu prima doză. Conform datelor publicate duminică seara, aproape 60% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...