Pașaportul verde Covid-19, obligatoriu pentru toți angajații, inclusiv pentru cei din privat

Italia se pregăteşte să impună, începând din octombrie, obligativitatea paşaportului verde Covid-19 pentru toţi angajaţii, inclusiv pentru cei din sectorul privat.

Italia devine astfel prima ţară europeană care ia o astfel de decizie în încercarea de a accelera ritmul campaniei de vaccinare şi de a opri infectările, transmite miercuri Reuters.

Italia se află printre statele care au impus acest paşaport pentru accesul la muzee, săli de sport, evenimente în spaţii închise sau in interiorul restaurantelor. Ulterior, guvernul italian a extins folosirea paşaportului în cazul profesorilor şi al personalului din şcoli.

Ministrul pentru afaceri regionale, Mariastella Gelmini, a declarat miercuri că guvernul este pregătit să meargă şi mai departe la reuniunea de joi.

„Ne îndreptăm spre un paşaport verde obligatoriu nu doar pentru angajaţii din sectorul public, ci şi pentru cei din sectorul privat(…)Vaccinul este singura armă pe care o avem împotriva COVID şi putem limita infectările doar vaccinând o mare majoritate a populaţiei’”, a declarat ea la postul de radio RAI, conform Agerpres.

În lipsa unui paşaport verde, angajaţii ar putea fi suspendaţi, cu pierderea corespunzătoare a salariului. Nu este clar deocamdată dacă acesta va constitui şi un motiv de concediere.

În Italia, 73% din cei 60 milioane de locuitori au primit cel puţin o doză de vaccin contra COVID-19, iar 65% sunt complet vaccinaţi.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole