Paște 2023. Top 5 țări din Europa unde au plecat românii de sărbătorile pascale

Românii au rezervat deja zboruri pentru minivacanţele de 1 Mai şi de Rusalii, iar topul destinaţiilor alese de ei arată astfel: Italia, Spania, Marea Britanie, Franţa şi Grecia.

Statistica unei companii din industria turismului arată că, în medie, românii și-au rezervat bilete de avion pentru perioada Paştelui cu 33 de zile înaintea datei zborului.

Preţul mediu pentru un bilet de avion din România spre destinaţiile europene în perioada Paştelui este de 173 de euro în 2023, în comparaţie cu 164 de euro în 2022. Potrivit agenţiei online de turism Vola.ro, românii au rezervat deja zboruri pentru minivacanţele de 1 Mai şi de Rusalii, iar topul destinaţiilor alese de ei arată astfel: Italia, Spania, Marea Britanie, Franţa şi Grecia.

”În medie, cei mai mulţi români şi-au rezervat biletele de avion din perioada Paştelui cu 33 de zile înaintea datei zborului, semn că cei mai mulţi dintre ei şi-au organizat din timp programul pentru această deplasare, dar şi că există mai multă siguranţă în ceea ce priveşte călătoriile. În prezent, situaţia din aeroporturi s-a stabilizat: nu mai sunt cozile şi aglomeraţia cauzate de verificările suplimentare ale certificatelor Covid din timpul pandemiei, iar numărul zborurilor anulate sau întârziate este acum unul foarte mic în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut”, potrivit datelor emise de agenţia de turism online Vola.ro.

Conform Vola.ro, cele mai rezervate destinaţii dinspre România spre alte ţări europene în perioada Paştelui sunt cele în care există comunităţi mari de români şi care sunt adesea alese pentru city break-uri: Italia, Spania, Franţa, Germania şi Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...