Pastila anti Covid-19 de la Pfizer ar putea fi gata până la sfârșitul anului 2021

Pastila anti Covid-19 de la compania Pfizer, care va putea fi administrată oral și care va proteja de fazele incipiente ale infecției Covid-19, ar putea fi gata până la sfârșitul acestui an.

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat, marți, că o pastilă antivirală orală care poate fi luată în confortul casei este în lucru și ar putea fi pusă la dispoziția publicului până la sfârșitul acestui an. 

Bourla a spus că se așteaptă ca acest medicament să fie eficient împotriva mai multor variante ale virusului  și să fie utilizat pentru a trata pacienții cu COVID la debutul bolii, cu mult înainte ca aceștia să necesite îngrijiri critice. El a adăugat, de asemenea, că unul dintre beneficiile majore ale medicamentului a fost salvarea oamenilor de călătorii la spital pentru a primi tratament COVID. 

Cum acționează medicamentul

Medicamentul funcționează astfel: se leagă de enzimele virale, oprind virusul să se desfășoare în celulele umane. Acești inhibitori atacă „coloana vertebrală” a virusului COVID și îl împiedică să se înmulțească în continuare în sistemul nostru respirator.

Asta ne permite să credem că va fi mult mai eficient împotriva multiplelor variante. Este o veste bună și acum progresăm studiile și vom avea mai multe știri în jurul verii”, a spus Bourla, potrivit Insider

Bourla a confirmat, de asemenea, că Pfizer continuă testele de vaccinare pe copii cu vârsta cuprinsă între șase luni și 11 ani și a spus că este „foarte optimist” că FDA din SUA va aproba în curând utilizarea vaccinului Pfizer la adolescenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...