Patriarhul Daniel: Buna Vestire este sărbătoarea prin care este preţuit darul vieţii

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a afirmat vineri că Buna Vestire este şi sărbătoarea prin care este preţuit darul vieţii, pentru că Maica Domnului, la nouă luni de la zămislire, va da naştere Pruncului Iisus.

„Darul acesta al Pruncului Iisus este darul vieţii, pentru că Mântuitorul Iisus Hristos este dătătorul vieţii veşnice. Istoria Bisericii arată că pruncii care s-au născut au fost crescuţi de părinţii lor şi educaţi în credinţă, vor deveni nu numai cetăţeni ai patriei pământeşti, ci şi cetăţeni ai Împărăţiei lui Dumnezeu. Darul acesta al naşterii de prunci este şi un dar al naşterii de fiinţe care vor trăi veşnic în iubirea Preasfintei Treimi”, a subliniat Părintele Patriarh”, a spus Patriarhul, în cuvântul rostit în Paraclisul istoric „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Reşedinţa Patriarhală.

Potrivit Agenţiei de Ştiri Basilica a Patriarhiei Române, tot în contextul sărbătorii Bunei Vestiri, Patriarhul şi-a exprimat admiraţia faţă de familiile ucrainene.

„Refugiaţii ucraineni care au venit la noi în ţară au arătat că familiile lor au mulţi copii, ceea ce înseamnă că preţuiesc darul şi binecuvântarea vieţii”, a mai spus PF Daniel.

Patriarhul s-a rugat lui Dumnezeu şi mai ales Maicii Domnului – care este ocrotitoarea familiei, mamelor, a fecioarelor, a maicilor de mănăstiri – „să dăruiască bucuria binecuvântării harului Preasfintei Treimi, tuturor celor care ştiu să preţuiască darul vieţii ca pregătire a oamenilor pe pământ pentru a dobândi viaţa cerească în iubirea, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi”.

Totodată, Întâistătătorul BOR a amintit că, în ultimii ani, tinerii din Biserică organizează în fiecare an, în preajma Sărbătorii Bunei Vestiri, „Marşul pentru viaţă”.

„Evenimentul scoate în evidenţă importanţa naşterii de prunci, ajutorarea familiilor cu mulţi copii, încurajarea celor care au de crescut copii şi ajutorarea celor care adoptă copii”, a precizat Patriarhul.

Cea de-a XII-a ediţie a „Marşului pentru viaţă”, cu tema „Egalitate, echitate şi sprijin – din prima secundă şi întreaga viaţă”, are loc sâmbătă, în numeroase localităţi din România şi Republica Moldova, şi este organizată cu participare fizică după doi ani în care a avut loc exclusiv online. În Capitală, evenimentul este organizat de asociaţiile „Studenţi pentru viaţă Bucureşti” şi „România pentru viaţă” şi are loc începând de la ora 12,00.

Creştinii ortodocşi, romano-catolici şi greco-catolici sărbătoresc pe 25 martie Buna Vestire. Este un praznic închinat Maicii Domnului, care aminteşte de venirea Arhanghelului Gavriil la Fecioara Maria din Nazaret, pentru a-i vesti că a fost aleasă de Dumnezeu să aducă în lume pe Fiul Său, spre mântuirea oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...