Patronul de la Ferma Dacilor a scăpat și de arestul la domiciliu! Ce vrea să facă imediat

Publicat: 29 mart. 2024, 15:26, de Filon Stan, în ACTUALITATE , ? cititori
Patronul de la Ferma Dacilor a scăpat și de arestul la domiciliu! Ce vrea să facă imediat
Patronul de la Ferma Dacilor a scapat si de arestul de domiciliu

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, a scăpat și de arestul la domicilu, după ce magistraţii au decis plasarea lui sub control judiciar.

Așadar, Cornel Dinicu, patronul complexului turistic Ferma Dacilor, a scăpat de arestul la domiciliu. Magistrații au decis ca bărbatul să rămână sub control judiciar pentru 60 de zile, iar decizia este una definitivă.

Patronul de la Ferma Dacilor a scăpat de arestul de domiciliu

Primul lucru pe care Dinicu a spus că îl va face imediat cum va fi lăsat în libertate va fi să viziteze ruinele Ferma Dacilor, unde să aducă un omagiu victimelor.

Vă reamintim că un Ferm Dacilor, din localitatea prahoveană Tohani, a fost cuprinsă de un incendiu devastator, pe 26 decembrie 2023. Opt persoane și-au găsit sfârșitul în incendiu, printre care trei copii.

Administratorii complexului turistic – Cornel Dinicu,Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie – sunt acuzaţi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Potrivit anchetatorilor, construcţia corpului principal de clădire, care include restaurant, bucătărie şi spaţii de cazare la parter şi mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obţinerea avizelor şi autorizaţiei de construire, iar demersurile şi măsurile dispuse pentru „intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale.

„De asemenea, trebuie precizat că unitatea turistică a funcţionat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu şi a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu. Situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26 decembrie 2023, în jurul orei 05,45, a unui incendiu (…), sursa probabilă a incendiului fiind \”efectul termic al curentului electric”, preciza anterior Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.