Patrula purceilor, în acțiune pe un aeroport din Olanda

Un aeroport din Olanda a angajat o patrulă a purceilor pentru a reduce coliziunile dintre păsări și avioane. 20 de purcei au fost angajați de un aeroport din Olanda pentru a alunga păsările care pun în pericol siguranța pasagerilor din avioane, după ce se lovesc de aeronave.

Angajații porcini vor avea la dispoziție 2.000 de metri pătrați de teren din jurul aeroportului într-un experiment care va dura șase săptămâni. Oficialii speră că porcii vor mânca resturile rămase după recoltarea sfeclei de zahăr, și astfel păsările nu vor mai fi atrase în zonă, și nu vor mai provoca accidente într-unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa.

Păsări și porci

De asemenea, animalele vor speria și gâștele. Va fi folosit un radar special pentru păsări, care va calcula și impactul prezenței porcilor. Un al doilea radar va urmări aceste coliziuni fără a pune la socoteală porcii. Oficialii vor compara activitatea păsărilor să vadă dacă experimentul a avut succes, potrivit The Telegraph.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...