Patrula purceilor, în acțiune pe un aeroport din Olanda

Un aeroport din Olanda a angajat o patrulă a purceilor pentru a reduce coliziunile dintre păsări și avioane. 20 de purcei au fost angajați de un aeroport din Olanda pentru a alunga păsările care pun în pericol siguranța pasagerilor din avioane, după ce se lovesc de aeronave.

Angajații porcini vor avea la dispoziție 2.000 de metri pătrați de teren din jurul aeroportului într-un experiment care va dura șase săptămâni. Oficialii speră că porcii vor mânca resturile rămase după recoltarea sfeclei de zahăr, și astfel păsările nu vor mai fi atrase în zonă, și nu vor mai provoca accidente într-unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa.

Păsări și porci

De asemenea, animalele vor speria și gâștele. Va fi folosit un radar special pentru păsări, care va calcula și impactul prezenței porcilor. Un al doilea radar va urmări aceste coliziuni fără a pune la socoteală porcii. Oficialii vor compara activitatea păsărilor să vadă dacă experimentul a avut succes, potrivit The Telegraph.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...