Paul Anghel, ANPC: Este anormal să avem condiții de depozitare din anii ’60-’70, la peste 30 de ani de la Revoluție

Controalele realizate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) la marii retaileri, dar și în piețe au scos la iveală probleme mari și nerespectarea unor reguli esențiale pentru un comerț civilizat. Paul Anghel, director general în cadrul Autorități Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), spune că este anormal ca în România să existe condiții de depozitare apropiate mai degrabă de anii ’60-’70 decât de timpurile noastre.

“Este anormal ca astăzi la peste 30 de ani de la Revoluție să avem în continuare niște condiții de depozitare din anii ’60-’70, este anormal ca anumite spații frigorifice sau vitrine care sunt pentru vânzare asistată să fie în condițiile în care sunt”, susține Paul Anghel.

Acesta afirmă că după o bună perioadă de timp în care numele retailerilor cu probleme n-au fost făcute publice, acum, conducerea autorității a decis ca acestea să fie comunicate publicului, dacă se dovedește că avertismentele primite în urma controalelor n-au avut niciun efect.

“După o perioadă lungă de timp în care am zis că nu este bine să dăm numele operatorului economic pentru a nu crea un dezechilibru în piață sau probleme de imagine, consider că trebuie făcut acest lucru, dacă după toate avertismentele date, lucrurile perpetuează”, a mai spus Anghel.

El a dat și un exemplu, cazul magazinului Mega Image din Piața Reșița, care a primit avertisment în urma controalelor realizate în urmă cu o săptămână, iar lucrurile nu s-au rezolvat, deși conducerea unității a dat asigurări în acest sens.

În ultima vreme, ANPC a derulat o serie de controale care au vizat rețelele de hipermarketuri și supermarketuri, dar și mai multe piețe. Printre rețelele controlate și la care au fost semnalate probleme se numără Carrefour, Cora, Auchan, Mega Image și Kaufland.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole