Paul Arion, realizatorul efectelor vizuale pentru filmul ”Dune”, distins cu cinci premii Oscar

“Am câștigat Oscarul pentru cel mai bune efecte vizuale pentru Dune în seara asta! Este al cincilea Oscar pe CV-ul meu și asta este destul de incredibil să fiu sincer. Jos pălăria pentru echipele mele de Layout din Canada și India”, a scris Paul pe facebook dupa ceremonia din Statele Unite ale Americii, potrivit Ora de Sibiu. 

Cu Oscarul pentru pelicula ”Dune”, Paul Arion a ajuns la cinci premii Oscar pentru “Cartea junglei”, “Blade Runner 2049”, “First Man” , „Tennet” și “acum Dune”. El a colaborat la peste 100 de producții la Hoolywood.  „Paul Arion, artist vizual stabilit la Londra, a fost nominalizat împreună cu echipa sa la categoria Best Visual Effects cu producțiile  Dune și 007  No Time To Die. Filmul câștigator la această categorie a Premiilor Academiei Americane de Film, a fost Dune. Producția a câștigat șase premii la cea de-a 94-a gală de decernare a premiilor Oscar”,  scrie mirceahodarnau.

Paul Arion are 45 de ani, s-a născut la Sibiu și la 12 ani s-a mutat în Germania. Revine la Sibiu și absolvă cursurile Universiății ”Lucian Blaga”. Mediafax, mai notează că, în 2001, Paul Arion s-a mutat  în Canada, unde a început să lucreze pentru Core Digital Picturesc și Core Feature Animation, companii care creează efectele vizuale în lungmetraje. În această perioadă a lucrat la mai multe proiecte cinematografice ca: ”Silent Hill”, ”Ant Bully”, The Tudors” și ”The Wild”, un lungmetraj produs de Walt Disney. În 2008, a decis să se stabilească la Londra, unde a început să colaboreze cu Moving Picture Company, contribuind, astfel, la crearea unor filme precum ”Prince of Persia”, ”Clash of Yhe Titans, ”Superman: Man of Steel” etc.

Dar cea mai mare provocare a fost ultimul film din seria ”James Bond”. Paul și echipa lui de tehnicieni și artiști s-au ocupat de toate scenele de acțiune în care e implicat Agentul 007.

În 2015, la Hollywood, Paul Arion a colaborat la producerea filmului “Cartea junglei”, distins cu premiul Oscar pentru efecte vizuale. La scurt timp după aceasta, a preluat rolul de director global al layout-ului în cadrul companiei DNEG, conducând cinci studiouri – două în Canada, unul în Marea Britanie şi două în India. Ȋn prezent, împreună cu echipa sa, Paul Arion continuă să colaboreze la producerea unor filme ce se bucură de succes mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...