Pe 17 septembrie: În ce acțiune vor fi implicate forţele naţionale de poliţie

Publicat: 16 sept. 2020, 14:17, de Roxana Roseti, în ACTUALITATE , ? cititori
Pe 17 septembrie: În ce acțiune vor fi implicate forţele naţionale de poliţie

Reţeaua europeană a forţelor de poliţie rutieră (ROADPOL) organizează o nouă campanie, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii – eveniment anual al Comisiei Europene, care promovează mobilitatea urbană curată şi durabilă.

Pe parcursul evenimentului, între 16 şi 22 septembrie, mii de oraşe din peste 40 de ţări vor organiza activităţi care pun în prim-plan mobilitatea cu emisii zero, potrivit unui comunicat de presă al executivului comunitar. Acestea includ ziua fără maşini, când drumurile sunt închise traficului motorizat şi deschise persoanelor care merg pe jos, cu bicicleta, cu trotineta electrică etc. Tema din acest an, „mobilitate cu emisii zero pentru toţi”, reflectă nu numai obiectivele ambiţioase ale Pactului verde european, şi anume un continent neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2050, ci şi importanţa adesea neglijată a accesibilităţii la transportul cu emisii zero.

O mare provocare

În cooperare cu iniţiatorii campaniei, reţeaua europeană a forţelor de poliţie rutieră (ROADPOL) organizează o nouă campanie privind siguranţa rutieră – Zilele siguranţei rutiere ROADPOL. În data de 17 septembrie, forţele naţionale de poliţie vor înregistra numărul de decese cauzate de accidentele rutiere, cu scopul de a ajunge la zero decese în ziua respectivă.

„Anul acesta reprezintă o mare provocare pentru oraşele noastre. Dar pandemia ne-a demonstrat şi faptul că oamenii îşi doresc şi se aşteaptă ca oraşele noastre să devină mai sigure, mai curate şi mai accesibile tuturor”, a declarat comisarul european pentru transport, Adina Vălean.