Pe cine vor liberalii șef la „Apele Române”

După congresul din 25 septembrie, liberalii doresc și reîmpărțirea portofoliilor guvernamentale și unul pe care vor să-l controleze este cel al Mediului, aflat acum la UDMR.

Potrivit informațiilor noastre, liberalii vor să preia Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor pentru a controla în special Administrația Națională „Apele Române” unde deja s-a vehiculat un nume.

Este vorba despre controversatul director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, Paul Cononov, fost guvernator al Deltei Dunării în perioada 2005-2008, acuzat de CNSAS de colaborare cu Securitatea.

În anii ’80, Cononov lucra la Asociatia Economică Cooperatistă de Stat (AECS) Tulcea. El a întocmit mai multe note informative despre discuțiile colegiilor de muncă, în special cele purtate în pauza de masă, conversații care reflectau starea de nemulțumire față de greutățile vieții din timpul regimului comunist.

Cononov a fost recrutat de Inspectoratul Județean de Securitate Tulcea, Serviciul 1, în anul 1984, sub numele conspirativ „Răzvan”. Misiunea fostului guvernator era simplă: încadrarea informativă a angajaților din cadrul AECS Tulcea.

Potrivit Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), la vremea respectivă Cononov trăgea cu urechea la discuțiile camarazilor apoi raporta despre „comentariile anticomuniste ale unor colegi de serviciu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole