Pe cine vrea sforarul șef Bogdan Mîndrescu să impună la conducerea Aeroportului Otopeni

Publicat: 08 iul. 2024, 07:45, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Pe cine vrea sforarul șef Bogdan Mîndrescu să impună la conducerea Aeroportului Otopeni
Pe cine vrea sforarul șef Bogdan Mîndrescu să impună la conducerea Aeroportului Otopeni

Sforarul șef al Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, vrea să schimbe, din nou, directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București și să impună un nou director garantat și susținut de Anca Boagiu.

PUTEREA a semnalat recent că sforarul șef al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, secretarul de stat Bogdan Mîndrescu, a pregătit un tun financiar de 25.000.000 de euro prin încredințarea contractului de mentenanță și climatizare de la Aeroportul Otopeni unei anumite firme. (Sforarul șef Bogdan Mîndrescu, artizanul climatizării de 25.000.000 de euro de la Aeroportul Otopeni).

Artizanul încredintării acestui contract este actualul director general interimar de la CNAB, Gabriel Bulgaru, omul susținut și promovat de sforarul șef Bogdan Mîndrescu. Numai că ceea ce nu s-a făcut public este faptul că, imediat după semnarea acestui contract uriaș, Mîndrescu îl va schimba pe directorul Gabriel Bulgaru pentru a se pierde urma aranjamentului de la CNAB.

Tudor Jidav, omul  Ancăi Boagiu, scanat de ANI și Parchet

Potrivit informațiilor noastre, sforarul șef de la Transporturi îl va impune în locul lui Gabriel Bulgaru pe actualul director al Direcției Operațiuni Aerodrom AIHCB, Tudor Jidav.

Alesul sforarului șef Bogdan Mîndrescu pentru șefia CNAB, adică Tudor Jidav, a mai deţinut funcţia de director general în cadrul SC Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti SA în perioada 18 noiembrie 2009-12 iunie 2012, iar, în prezent este și președintele Consiliului de Administrație de la Aeroportul Oradea.

Însă, ceea ce s-a cam uitat este faptul că Tudor Jidav a fost și este omul de încredere al fostului ministru al Transporturilor, Anca Boagiu. De asemenea, în perioada cât a fost director general al CNAB, Tudor Jidav a fost în atenția ANI și a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 6 pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Potrivit comunicatului ANI de la acea vreme, inspectorii de integritate au constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Tudor Jidav, ca urmare a semnării de către acesta în perioada deţinerii funcţiei de director general a unor contracte de colaborare încheiate între SC Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti SA şi BRD Groupe Societe Generale (instituţie bancară în cadrul căreia soţia acestuia deţine calitatea de angajat şi acţionar), de pe urma cărora atât persoana evaluată, cât şi soţia acestuia au realizat foloase patrimoniale.

Valoarea contractelor încheiate între SC Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti SA şi BRD Groupe Societe Generale este de 456.776 euro, plus TVA. ANI susţinea că Tudor Jidav a încălcat art. 301 din noul Cod Penal al României, care stipulează:

„Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”