„Pe orbită suntem un singur echipaj”: Trei astronauți, un american și doi ruși, revin pe Pământ

Călătoria la bordul unei capsule rusești Soyuz are loc pe fondul incertitudinilor tot mai mari cu privire la cooperarea ruso-americană în spațiu, după începerea războiului din Ucraina.       

Naveta spațială rusească de tip Soyuz s-a desprins deja de Stația Spațială Internațională și îi are la bord pe americanul Mark Vande Hei și rușii Anton Shkaplerov și Pyotr Dubrov.

Ei au aterizat pe Terra, cu ajutorul parașutelor într-o zonă de stepă din Kazahstan, la ora locală 17:28, adică 14:28, ora României. Revenirea lor a atras atenția tuturor din cauza tensiunilor geopolitice crescute din ultima perioadă. NASA a afirmat însă în repetate rânduri că va continua colaborarea cu agenția spațială din Rusia Roscosmos.

Au finalizat peste 5600 de orbite ale Pământului

De altfel, potrivit CNN, unul dintre cosmonauții ruși a spus: „Oamenii au probleme pe Pământ. Pe orbită, suntem un singur echipaj”. Cosmonauții au început călătoria în spațiu în aprilie anului trecut. Ei au finalizat peste 5600 de orbite ale Pământului și au călătorit peste 150 de milioane de mile în jurul plantei noaste.

Astronautul american în vârstă de 55 de ani, Vande Hei, doboară acum recordul național pentru cea mai lungă ședere în spațiu: 355 de zile petrecute de un american în spațiu. Recordul mondial a fost atins în 1995 de rusul Valeri Polyakov, care a petrecut mai mult de 14 luni la bordul stației spațiale Mir.

Misiunea de acum le va permite cercetătorilor să studieze și efectele zborului de lungă durată în spațiu asupra corpului uman.

Transmisiunea LIVE poate fi urmărită aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...