Pe timp de iarnă, plaja din Mamaia devine șantier

Plaja din Mamaia a devenit din nou șantier pentru operațiunea de lărgire a plajelor din Eforie. Astfel, muncitorii montează o conductă imensă în Mamaia, pe care o vor transporta mai apoi până în Eforie Sud.

Țeava va fi montată chiar la malul mării.

Secțiunile de tubulatură vor fi aduse aici, pe malul apei, vor fi sudate între ele formându-se tubulatura completă, după care va fi împinsă în apă, cu ajutorul excavatoarelor, până când intră în plutire”, a declarat Marius Stamat, antreprenor construcții hidrotehnice.

De asemenea, Nicușor Buzgaru, manager proiect ABADL, a precizat: „Este cea mai apropiată locație unde spațiul generos ne permite montarea conductei fără să avem impedimente sau obstacole. Plaja de la Eforie are acele diguri de stabilizare și nu permiteau montarea unei conducte atât de lungi.”

Conducta va fi umplută cu aer sub presiune, împinsă în apă și trasă cu ajutorul mai multor remorchere până la Eforie, potrivit acestuia.

Țeava va rămâne scufundată în mare până la jumătatea lunii septembrie, atunci când vor începe lucrările de lărgire a plajelor. Operațiunea va dura 12 săptămâni, iar la final, urmând ca plaja din Eforie Sud să aibă între 60 și 100 de metri lățime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...