Pe unde intră un număr record de migranţi, ca să poată ajunge în America de Nord

Un număr record de 42.000 de migranţi, care vor să ajungă în America de Nord, au intrat în Panama în 2021, traversând periculoasa zonă de junglă cunoscută ca Trecătoarea Darien, după cum au declarat autorităţile panameze.

Autoritățile au avertizat că numărul lor va creşte, probabil, odată cu deschiderea graniţelor. În fiecare an, un număr mare de migranţi îşi pierd viaţa în timpul drumului de şase zile prin Trecătoarea Darien, o zonă sălbatică de pădure tropicală prin munţi, care desparte Columbia de Panama. Migranţii care supravieţuiesc călătoriei povestesc despre atacurile din partea animalelor şi a bandelor criminale.

Migranţii petrec câteva săptămâni în adăposturi

Recordul anterior pentru traversarea trecătorii Darien a fost stabilit în 2016, când mai mult de 25.000 de migranţi, majoritatea din Haiti, Cuba şi din afara Americii Latine – au intrat în Panama, potrivit ministrului securităţii, Juan Pino. „Acest an a fost marcant. Mai mult de 42.000 de migranţi au trecut deja prin Panama şi ne aşteptăm ca numărul să crească”, a declarat Pino pentru reporteri.

Până în luna iunie, Serviciul Naţional de Migraţie a înregistrat trecerea a 26.992 de persoane prin Trecătoarea Darien. La ajungerea în Panama, în general migranţii petrec câteva săptămâni în adăposturi, fiind apoi transferaţi către graniţa cu Costa Rica, potrivit acordului dintre cele două ţări, pentru un flux coordonat şi controlat de migranţi, după cum notează RADOR./aionita/pvelisar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole