Pedepse la JO Tokyo. Ce fel de gesturi sunt interzise

Gesturile de a îngenunchea sau de a ridica pumnul, în semn de susținere a egalității rasiale sunt interzise la Jocurile Olimpice de la Tokyo ce se desfășoară la vară.

Comitetul Olimpic Internațional (IOC) a decis să mențină măsura de a interzice protestele în incinta stadioanelor, în timpul ceremoniilor de premiere sau pe podiumurile de premiere.

Regula 50 interzice orice tip de „manifestare sau propagandă religioasă ori rasială” pe stadioane sau în alte locații din satul olimpic, iar IOC a decis că nu poate fi schimbată fără consultarea sportivilor care participă.

Regula rămâne neschimbată

3,547 de atleți care reprezintă 185 de țări și 41 de discipline sportive au răspuns la un sondaj în urma căruia regula ar fi putut fi modificată. Două treimi dintre respondenți consideră că astfel de acțiuni de protest nu potrivite într-un cadru sportiv, iar regula rămâne neschimbată, potrivit oficialilor.

Kirsty Coventry, președinta Comisiei Atleților a declarat că „majoritatea sportivilor au spus că nu este corect să-și exprime opiniile pe terenul de joc, la ceremoniile oficiale sau pe podiumuri, așa că recomandarea noastră este să ferim aceste locuri de proteste și demonstrații”.

Coventry a specificat că sportivii care vor încălca regula vor fi pedepsiți, potrivit smartradio.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...