Pensia președintelui CCR a crescut cu 10.000 de lei în ultimul an/ Câți bani primește Valer Dorneanu, unul dintre cei mai bine plătiți bugetari din România

Parlamentarul USR, Claudiu Năsui, atrage atenția că statul crește pensiile speciale în plină pandemie de coronavirus, dând exemplu pensia președintelui CCR, Valer Dorneanu, căruia i-a fost crescută pensia de la 33.054 de lei la 44.122 lei/lună.

Valer Dorneanu este unul dintre cei mai bine plătiți bugetari din România. Acesta cumulează salariu CCR, salariu de profesor universitar, pensia și indemnizația de vârstă de la Camera Deputaților.

„Nu sunt bani” – ni se spune foarte des în politică.

De fapt, adevărul este că bani se găsesc pentru unii.

Un exemplu grăitor este cel al pensiilor speciale și pentru că tot întârzie să se pronunțe asupra impozitării lor, să vedem un exemplu din CCR. Președintele instituției a avut o creștere a veniturilor din pensiile speciale (da, are mai multe), cu 33% în 2019 față de 2018. 33% creștere la o sumă deja enormă, astfel primind doar din mărire peste 132.000 de lei anul trecut.

Ce ne arată asta? În primul rând, care sunt prioritățile aristocrației bugetare.

Ne împrumutăm ca să creștem pensiile speciale. Apoi, vedem că de fapt scuze cu „nu sunt bani” se aplică doar cetățenilor, nu și angajaților statului. Pentru aceștia din urmă se găsesc mereu bani, chiar și în plină pandemie.

Cu fiecare săptămână care trece, pensia beneficiarilor de pensii speciale din CCR crește. Sumele de mai jos sunt cele din 2019, deci este de așteptat ca la acest moment veniturile președintelui CCR să fie și mai mari.

Dacă creșterea din 2019 este reprezentativă, o să vedem un alt salt al pensiilor speciale și în 2020. Astfel, vom afla cum, în plină pandemie, noi creștem pensiile speciale ale celor care ne dezamăgeau zilnic”, scrie Năsui pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...