PENSIILE SPECIALE: ”Până la final de septembrie vom adopta legea cu modificările cerute de CCR”

Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților, a declarat sâmbătă că o nouă formă a legii pensiilor speciale, cu modificările cerute de Curtea Constituțională, va fi adoptată până la sfârșitul lunii septembrie.

Decizia Curţii Constituţionale nu e atât de vehementă, ne lasă o portiţă, iar eu cred că până la finalul lunii septembrie vom adopta legea în noua formă, cu modificările cerute de Curtea Constituţională. (…) Toate categoriile de pensii speciale din România sunt vizate de această nouă lege, respectând decizii. Poate cineva ne va întreba – de ce nu le tăiaţi de tot, ca la parlamentari? Acolo unde am putut să o facem, pentru că este lege distinctă, am făcut-o. Am tăiat la parlamentari. La magistraţi şi la alte categorii nu le mai poţi tăia. Pentru că sunt deja decizii care spun că nu au… Şi într-adevăr, la nivel european există conceptul ăsta, magistraţii au în toată lumea pensii speciale„, a spus Simonis.

Pensiile speciale vor fi impozitate „cu 15-20-25%„.

Pot să vă spun că s-a eliminat cumulul, pentru că o problema era asta, cumulul mai multor pensii speciale. Adică poţi avea pensia pe contributivitate, cu o pensie specială, că aşa a zis Curtea Constituţională, dar nici nu poţi să ai de fost ambasador, de fost şef de parchet, de fost judecător nu ştiu de care şi să le aduni pe toate, să ai şapte, pensia 10.000 de lei, în total 70.000. O iei pe cea mai mare. Îţi dau dreptul să optezi pentru cea mai mare, dar atât, pe care o impozitez. Se adaugă la ea pensia pe contributivitate şi am scăpat de ea”, a mai spus președintele interimar al Camerei Deputaților.

În cazul beneficiarilor Legii 303/2004 s-a înregistrat şi cea mai mare pensie medie de serviciu, de 21.583 lei, din care 19.662 lei cota suportată din bugetul de stat, iar 5.354 de lei din bugetul asigurărilor sociale de stat.

CNPP arată că beneficiarii sistemelor publice de pensii ale căror venituri totale din pensii și indemnizații sunt mai mici de 1.125 lei, denumită „Indemnizaţie socială pentru pensionari„, conform prevederilor Legii nr. 196/2009, cu modificările şi completările ulterioare.

Pensionarii de la stat ai României cu indemnizație socială de la buget

Valoarea indemnizației sociale

valoarea medie – 429 de lei

Bistriţa-Năsăud –  495 lei

Maramureş – 495 lei

Cluj – 477 de lei

2 COMENTARII

  1. Este evident pentru noi toti cum aceste venituri obtinute in afara contributivitatii trebuie fie eliminate fie impozitate in functie si de legislatia la zi .Parlamentul care a oferit astfel de avantaje poate sa le elimine .Chestia cu dreptul cistigat este doar o fumigena .Nici o alta entitate nu se poate substitui Parlamentului si din acast motiv nici Alegerile anticipate nu sunt posibil de declansat decit in situatia in care toti Parlamentarii decid prin semnatura proprie acest demers cumulat cu decizia atasata Presedintelui natiunii .Nu observam insa intentia actualei Coalitii de a elimina sistemul numit prezenta in AGA . Daca tot s-a pornit voit sau obligat pe drumul reformelor ar trebui luate in calcul toate situatiile extra bun simt si legile trebuiesc modificate rapid altfel cetatenii ce asteapta„ cu sufletul la gura” intrarea in normalitate nu vor veni la vot .O prezenta mica delegitimizeaza politica din Romania si pe cistigatorii alegerilor .Nu va jucati cu reactia de moment a Romaniei tacute .PD si PNL sunt doua partide ce sunt deja obligate, de recentul trecut comun, sa continue in acest mod .Nu mai suntem in situatia ca in urma unor alegeri Parlamentul sa fie reconstruit dupa bunul plac al Partidelor .Pacaleala asta trebuie sa inceteze .

  2. Trebuie făcut Referendum și eliminate toate mizeriile curții mizerabile constituționalizare KKR si reintroduse norme echitabile , pentru salarii și mai ales pentru mizerabili cu pensii speciale . Curtea trebuie alungată de pe pământul sfânt al țării , iar judecarea cauzelor de Constituționalitate trebuie sa se facă în litera și spiritul acesteia , și anulate toate mizeriile junilor kkrisiti .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole