Pensiile speciale vor fi supraimpozitate cu 20%

Coaliția a decis cum vor fi desființate, în timp, toate pensiile speciale.

Potrivit unor surse, toate pensiile de serviciu vor fi supraimpozitate cu 20%, pe partea plătită de la bugetul de stat. Noul impozit se aplică și pensiilor militare.

CE SE MODIFICĂ LA PENSIILE SPECIALE

-impozit 15% pe partea de necontributivitate – 20%
-vârsta de pensionare 65 ani – 60 ani (creștere treptată, până în 2035)
-procurorii și judecătorii rămân cu aceleași pensii până în 2028
-trecerea la pensii pe contributivitate până în 2043

15 COMENTARII

  1. Se oftica unii de zici ca vai..ce pensie am! Sunt pensionar militar, am iesit la pensie la 50 de ani si am o pensie de 4500 lei! Aveam salariul 5.500 lei! Asta e pensie speciala? Toti prostii judeca gresit! Daca ai salariul de 3000 de lei, la ce pensie te astepti? Fa ceva cu viata ta…munceste in alta parte, fa studii…sa ai salariul mai mare! Stai acu si judeci pensiile altora! Pensiile militare nu sunt pensii speciale! Pensiile speciale au fost ontroduse in 1997 de guvernul Ciorbea special pt magistrati, or la acea vreme militario luau pensii speciale si salarii compensatorii pt cei care ieseah la 45 de ani! Atentie, la 45 de ani se iesea in trecuy si un subofiter lua 10.000 euro salarii compensatorii , salarii fare inca mai sunt orevazute in lege dar nu se mai dau acum, si la acea vreme nimeni nu urla ca iau militarii pensii speciale! Nu vedeti ca sunteti manipulati?

  2. De aia este plina tara de militari trepadusi!sa le faca treaba generalii ca sunt la fel de multi ca ei!si aia chiar sunt speciali!politician,magistrat,doctor-bani ca afara si peste,miltarul de trei orileafa si de cinciori pensiaai mica ca afara!asta in timp ce un politician ia numai pensia 100000 de lei lunar!

  3. De aia este plina tara de militari trepadusi!sa le faca treaba generalii ca sunt la fel de multi ca ei!si aia chiar sunt speciali!politician,magistrat,doctor-bani ca afara si peste,miltarul de trei orileafa si de cinciori pensiaai mica ca afara!asta in timp ce un politician ia numai pensia 100000 de lei lunar!

  4. Din cauza mass mediei, care stim ca primeste bani grei de la stat, romanii sunt manipulati grosolan. In primul rand, prin inducerea ideii ca din cauza unor pensionari ,,speciali”, care traiesc bine, nu sunt bani pentru ei si de aceea ei traiesc prost. In al doilea rand inocularea ideii ca pensiile militare sunt pensii speciale, un lucru fals, ele sunt pensii de serviciu. In al treilea rand, se sustine in mod gresit ca militarii sau cei din sistemul de aparare si ordine publica nu au platit la stat si nu ar avea dreptul la pensii, pentru ca nu sunt contributive…fals. Aceasta perdea de fum nu face decat sa ascunda adevaratele probleme ale tarii, prin invrajbirea anumitor categorii sociale sau profesionale, o strategie jalnica a unui guvern si clase de politicieni corupte pana in maduva oaselor. Atentie, desteptati-va si ,,nu plecati pe fenta” !!!

  5. sunt pensionar militar si doresc supraimpozitarea acestora si cu 50 la suta pentru ceea ce depaseste partea contributiva conform legii 263 asa cum a fost aplicata in anul 2011 ,si binenteles recalcularea tuturor pensiilor speciale.

  6. Militarii au contribuit la sistemul public de pensii 25% ,din salariu’solda bruta, în perioada 01.012011 la 31.12.2015.Incepand cu 01.01.2016 când sa trecut prin Legea nr.223/2015 la pensiile militare de stat nu s-a mai plătit nimic.,Majoritatea pensiilor militare sunt necontributive.Pensiile militare sunt singurele pensii care nu au o parte contributiva ,cu excepția arătată mai sus și în situația celor care ,după deschiderea dreptului la pensie înainte de 2011 ,au realizat stagii de cotizare în sistemul public ,pe care le-au adăugat, în baza legii, la pensia în plata.Aceste stagii fiind capturate în decizia de pensie emisa în baza Legii nr.223/2015. Stagii nevalorificate la valoarea punctului de pensie.Trecerea la sistemul contributiv este șingura soluție în situația actuala și sub presiunea Deciziei nr.467/2024 a ,CCR

  7. Asa va frământați, ca situația asta jenanta era evitata dacă pensiile militare rămâneau pe contributivitate si
    astăzi, cum s-a stabilit de la 01.01.2011.Pensiile militare nu au componenta contributiva ,sunt plătite integral de la. bugetul de stat .Coloneii su generalii lui Gogaru sunt profitorii Legii nr.223/2015, cu pensiile 9000’10000 lei.Contributivitatea ,acum este soluția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole