Peste 200.000 de pensionari vor primi 10% în plus la pensie, începând cu 1 februarie!

Casa Națională de Pensii Publice a anunțat că pensionarii cu venituri de peste 4.000 de lei/lunar vor primi 10% în plus la pensie, din februarie. Beneficiarii sunt cei pentru care CCR a decis că nu este legal să le fie oprită contribuția pentru sănătate din pensia aflată în plată. 

CCR a hotărât că decizia Guvernului, luată în decembrie 2021, este neconstituțională. Pensionariicu venituri lunare de peste 4.000 de lei erau obligați să plătească 10% contribuții la sănătate. Din februarie, peste 200.000 de pensionari vor avea 10% în plus la pensie, nemaifiind oprită asigurarea de sănătate.

Daniel Baciu: În februarie, plus 10%

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a declarat: „Vorbim despre hotărârea Curții Constituționale numărul 650 pe 28 decembrie 2023. Aceasta spune foarte clar că pensionarii cu pensii mai mari de 4.000 de lei nu mai sunt supuși acestei impozitări, respectiv reținerea contribuției de asigurări sociale de sănătate în procent de 10%.”

“Noi, deja în această săptămână, am început tipărirea taloanelor. Vom reuși ca săptămâna viitoare să finalizăm acest proces de tipărire. Aceste taloane de pensii vor merge la Poștă pentru a fi distribuite în teritoriu. Începând cu data de 1 februarie pensiile vor fi acordate. Iar această contribuție de asigurări sociale de sănătate va fi restituită de la data publicării în Monitorul Oficial, respectiv 28 decembrie. Începând cu luna februarie pensionarilor nu li se va mai reține contribuția de asigurări sociale de sănătate. Pe lângă acest lucru, vor primi și diferența pe 4 zile din luna decembrie, plus suma pentru luna ianuarie 2023.”, a mai declarant Daniel Baciu la Antena3 CNN.

Bani înapoi pentru perioada 1 ianuarie 2022 –  28 decembrie 2022

Pentru perioada 1 ianuarie 2022 – 28 decembrie 2022 urmează să fie reglementată modalitatea de restituire a acestor bani de către Parlament.

Pe masa Guvernului există o notă de fundamentare în acest sens, astfel încât se va stabili exact modalitatea de restituire a acestei contribuții la asigurări sociale de sănătate.

Vezi și: Ce bani vor primi înapoi persoanele cu pensii mai mari de 4.000 de lei

1 COMENTARIU

  1. Bai puterea poolii, voi ori n-aveti habar de faptul ca acel procent era oprit pe suma care depasea 4000 lei din pensia bruta, ori induceti cu intentie ideea ca pensionarii vor primi bani mai multi, tocmai pentru a invrajbi categoriile sociale. Daca nu cunoasteti aspectul, mai documentati-va, nu va mai prostituati jurnalistic !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...