Pentru a evita cancerul de esofag, evitați cafeaua prea fierbinte

A bea o cafea sau un ceai fierbinte ar putea afecta celulele tubului digestiv și astfel să favorizeze apariția cancerului.

Potrivit unui recent studiu realizat de specialiști de la Universitatea Cambridge, a bea cafeaua prea fierbinte poată să mărească riscul de cancer al esofagului. De altfel, un lichid foarte fierbinte în contact cu celulele tubului digestiv pot să le trannsforme în celule ale  maligne. Același fenomen este valabil și în cazul unui ceai fierbinte, de exemplu.

Concluziile acestui studiu au fost publicate în revista Clinical Nutrition.

Potrivit acestui studiu, persoanele care s-au dovedit genetic mai predispuse la consumul de cafea prezentau șanse de trei ori mai mari de a dezvolta cancer esofagian. Dar cercetătorii au descoperit că acest risc era legat mai mult de leziunile tisulare provocate de lichidele fierbinți decât de consumul de cafea.

Vestea bună este că plăcerea de a consuma cafea nu crește riscul de cancere, spune dr. Burgess, citat de Telgraph. Înainte de a adăuga că nu consumul de cafea, ci faptul că o bem fierbinte este cauza cancerului de esofag.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...