Pentru Grindeanu și PSD, diferența dintre angajații cu studii superioare și cei cu studii medii este de 50 de lei

Liderii PSD se întrec în aceste zile în promisiuni și angajamente care mai de care mai populiste și poate doar ca să forțeze negocierile cu liberalii.

Prim-vicepreşedintele Sorin Grindeanu a precizat ieri că PSD susţine majorarea salariului minim brut de la 1 ianuarie şi din nou de la 1 iulie 2022, când ar trebui să ajungă la 2.740 lei, precum şi creşterea pensiilor, de la 1 decembrie, şi a alocaţiilor pentru copii.

De asemenea, acesta prezentat și o listă de priorități de guvernare printre acestea numărându-se și creşterea salariului minim de la 1 ianuarie 2022, la 2.550 lei pentru cei cu studii generale şi la 2.600 lei pentru cei cu studii superioare, şi din nou, de la 1 iulie 2022, la 2.740 lei pentru angajaţii cu studii generale şi la 3.000 lei pentru cei cu studii superioare.

Practic, pentru PSD și Sorin Grindeanu diferența dintre cei cu studii superioare și cei cu studii mediii este de 50 de lei și abia în 2020 va ajunge la 260 de lei. Adică, 50 de lei în plus la salariu după patru-cinci ani de facultate, ceea ce s-ar putea traduce prin 10 lei un an de facultate. 

Totodată, PSD propune aplicarea Legii 127, respectiv indexarea de la 1 Decembrie a pensiilor cu 11%, creşterea indemnizaţiei sociale cu 200 lei, la 1000 lei pe lună, şi creşterea alocaţiilor pentru  copii de la 1 decembrie 2021. 

Alocaţiile pentru copiii între 2 şi 18 ani ar creşte de la 214 lei la 300 lei, iar pentru cei până în 2 ani de la 427 de lei la 600 de lei. Alte măsuri propuse de PSD includ plafonarea preţurilor la utilităţi, compensarea facturilor la energie şi gaze la consumatorii casnici şi IMM, asigurarea subvenţiei la gigacalorie la un nivel echilibrat (aceeaşi pondere în factură ca în dec 2020).

Mai multe articole...

2 COMENTARII

 1. Banatene Grindeanu lasa ipocrizia deoparte esti departe de inteligenta si foarte departe de informatia de buna calitate.

  BUCUREȘTI (România), 11 noiembrie – Dezvoltatorul imobiliar ceh Portland Trust a finalizat vânzarea unui proiect de parc solar aflat în curs de dezvoltare în România către furnizorii de energie regenerabilă Econergy și Nofar Energy, a declarat joi consilierul de afaceri PeliFilip.

  Situat in Ratesti, judetul Arges, parcul fotovoltaic (PV) are o capacitate de productie autorizata de peste 153 MW si se intinde pe o suprafata estimata de peste 165 ha, a precizat PeliFilip intr-un comunicat.

  Prețul tranzacției nu a fost dezvăluit. Portland a anunțat tranzacția în august.

  În martie, Portland Trust a dezvăluit un plan pentru a crea un portofoliu de 500 MW de proiecte solare în valoare totală estimată la 450 de milioane de euro (521 de milioane de dolari). Din aceasta suma urmau sa fie investiti 120 de milioane de euro in proiectul Ratesti.
  Tov. Grindeanu vorbeste-ne frumos despre investitori, nu despre acele informatii cum iti bati joc de al tau roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole