Pentru sportivi: Cât de periculoasă este zăpada falsă de la Beijing

Schimbările climatice amenință Jocurile Olimpice de Iarnă și viitorul sporturilor de zăpadă, făcând condițiile mult mai periculoase pentru sportivi și participanți, au avertizat experții într-un raport publicat cu o săptămână înainte de începerea Jocurilor de iarnă din 2022, de la Beijing.

Jocurile de la Beijing, care vor începe pe 4 februarie, vor fi primele Jocuri Olimpice de Iarnă care vor folosi 100% zăpadă artificială, prin desfășurarea a peste 100 de generatoare de zăpadă și 300 de tunuri de zăpadă care lucrează la suprafață pentru a acoperi pârtiile de schi.

„Aceasta nu necesită doar energie și apă, folosind frecvent substanțe chimice pentru a încetini topirea, dar oferă și o suprafață despre care mulți concurenți spun că este imprevizibilă și potențial periculoasă”, se arată în raport, scris de cercetătorii de la Sport Ecology Group ai Universității Loughborough din Anglia, în colaborare cu grupul de mediu Protect Our Winters. Aflate în climat natural aride, cele două orașe gazdă, Beijing și Zhangjiakou, ar putea folosi aproximativ 49 de milioane de galoane de apă înghețată tratată chimic prin mașini de zăpadă, potrivit cercetării, conform CNN.

„Navigarea în anotimpurile neregulate de zăpadă și topirea rapidă a stațiunilor de nivel scăzut sunt acum norma”, se arată în cercetare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...