Pentru Ucraina: Furnizorii activi de arme letale

James Heappey, subsecretar de stat britanic pentru forțele armate, a declarat pentru Times Radio că Ucraina are dreptul legal de a lovi instalații militare de pe teritoriul rusesc pentru a perturba logistica forțelor armate ruse, potrivit pravda.ru.

Este “complet legitim ca Ucraina să țintească în adâncimea Rusiei pentru a întrerupe logistica ce, dacă nu ar fi fost întreruptă, ar fi contribuit în mod direct la moartea și măcelul de pe teritoriul ucrainean“, a declarat Heappey.

Comentând această declarație, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că, pentru a întrerupe logistica militară, Rusia ar putea lovi ținte militare pe teritoriul mai multor țări NATO care furnizează arme regimului de la Kiev.

Mânia lui Putin

Avem înțelegerea corectă aici? La urma urmei, aceasta duce direct la morți și vărsare de sânge pe teritoriul ucrainean. Din câte am înțeles, Marea Britanie este una dintre aceste țări”, a precizat Zakharova pe canalul său de Telegram.

De fiecare dată când vând arme Ucrainei, țările europene se tem că vor deveni parte la o acțiune militară și la “mânia lui Putin“. Șefa Ministerului german de Externe, Annalena Baerbock, și-a exprimat îngrijorarea în această privință.

Furnizorii activi pentru Ucraina de arme letale sunt: Republica Cehă, Polonia, Slovenia, Turcia, Germania, SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...