Fost ministru al Transporturilor: „Pentru urși nu am avut voie să construim autostrăzi. Unde sunt acum protestele”?

Fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc, în prezent deputat social – democrat, se arată intrigat de lipsa de reacție a activiștilor de mediu față de partida de vânătoarea în care a fost ucis ursul Arthur, considerat a fi unul dintre cele mai valoroase exemplare din fauna carpatică.

În fața ambasadei Austriei e liniște. Nu e niciun protest. Prințul a venit, a ucis și a plecat cu trofeul! Iar noi, aliniați și supuși în spatele unui președinte fără personalitate și a unui guvern incapabil, am rămas din nou locuitorii unei colonii de la marginea Europei…

Pentru Arthur și ceilalți urși din România nu am avut voie să construim autostrăzi. Pentru Arthur și alte nenumărate specii de animale, pești sau păsări am oprit sau am închis obiective economice de care aveam nevoie. Politicieni fără coloană vertebrală au acceptat orbește ordinele venite din vest, iar atunci când cineva nu s-a supus, a fost declarat indezirabil”, a transmis Cuc.

Acesta le reproșează organizațiilor non-guvernamentale de profil lipsa de implicare din prezent, deși în trecut „au certat, au înjurat, au amenințat, au intrat peste miniștri și s-au legat cu lanțuri de calorifere”

Unde sunt sutele de activiști de mediu azi, când Arthur este un trofeu pe peretele unui austriac care își permite orice? Unde sunt protestele împotriva celor care au permis împușcarea celui mai valoros urs brun din România? Unde sunt campaniile de pe platformele de socializare, unde sunt petițiile semnate de sutele de mii de oameni care au avut mereu ceva de spus? Nu sunt! Nu există! Când ursul e ucis de un austriac, nu e niciun protest. E loc doar pentru un prohod ipocrit și tăcut”, mai spune Cuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...