Percheziții de amploare în toată țara: Este vizată o grupare de proxeneți din care face parte și Alex Bodi

Miercuri dimineață are loc o acțiune de amploare pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism. Se fac percheziții în toată țara.

Procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova fac 23 de percheziții domiciliare pe raza județelor Ilfov, Brașov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu și Vâlcea.

Se pare că la scurt timp după ce o grupare de interlopi a fost destructurată și după ce liderul acesteia a fost arestat activitatea infracțională și-a reluat cursul obișnuit.

Liderul grupării, care este  membru marcant al lumii interlope, împreună cu alți trei deținuți au recrutat pe internet, din închisoare, tinere care să se prostitueze.

„Din datele existente s-a stabilit, în esență că, la scurt timp după destructurarea unei grupări conduse de membru marcant al lumii interlope(grupare specializată în traficul de persoane și proxenetism), suspectul în cauză (unul dintre locotenenții lui persoanei mai sus menționate), în timp ce se afla deținut într-un penitenciar, în perioada 2008 – 2011, împreună cu alți trei deținuți au folosit rețelele sociale în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituția și, inducându-le în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda loverboy), fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, respectiv profitând de starea lor de vulnerabilitate (situație materială precară, naivitate, lipsă de educație – factori determinanți pentru respectivele tinere în alegerea practicării prostituției), le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor”, arată procurorii DIICOT.

Liderul interlop a creat o grupare infracțională specializată în traficul de persoane, minori, proxenetism și șantaj.

La puțină vreme după ce acești deținuți au ieșit din închisoare, la gruparea infracțională au mai aderat 12 persoane.

Toți suspecții se ocupau cu recrutatul victimelor pe care ulterior le duceau în state din vestul Europei și le obligau să se prostitueze. Fetele erau duse în Germania, Spania, Italia, Marea Britanie și Elveția.

În cazul în care victimele refuzau să se prostitueze, acestea erau sechestrate, agresate, ba chiar și violate.

Liderul grupării obișnuia să perceapă victimelor taxe de protecție pentru desfășurarea unor activități licite/ilicite, „locotenenții săi” recurgând, deseori, la șantaj pentru colectarea acestora. Taxele erau colectate cu ocazia unor petreceri organizate de către acesta.

La sediul Craiova vor fi conduse la audieri 18 persoane.

Later edit

Potrivit unor surse Puterea.ro, printre cei vizați se află Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...