Percheziții DIICOT. Un proxenet din Galați a obligat două tinere să se prostitueze în Spania și Italia timp de 7 ani

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii DIICOT au efectuat percheziţii în trei locații din judeţul Galaţi, într-un dosar referitor la comiterea infracţiunii de trafic de persoane în formă continuată.

În urma perchezițiilor, un număr de 10 persoane, care sunt martori în acest dosar, au fost conduse la sediul DIICOT Galați pentru a fi audiate.

Principalul protagonist al dosarului este un bărbat în vârstă de 44 de ani, care este deja după gratii după ce a fost condamnat la 4 ani și 3 luni de închisoare pentru trafic de droguri, acum el urmând să fie cercetat penal și pentru trafic de persoane, după ce a obligat două tinere să se prostitueze în Spania și Italia timp de 7 ani.

„În perioada 2012 – 2019, un inculpat, în vârstă de 44 de ani (în prezent încarcerat în executarea unei pedepse de 4 ani şi 3 luni închisoare pentru comiterea unor infracţiuni de introducere în ţară şi trafic de droguri de risc), a recrutat direct, prin inducere în eroare, cu utilizarea metodei <<loverboy>>, două persoane vătămate de sex feminin în scopul exploatării sexuale, iar, ulterior le-a asigurat transportul și cazarea în locaţii de pe teritoriul Spaniei şi Italiei.

Acolo, le-a supravegheat şi le-a controlat libertatea de mişcare şi comunicare, în mod direct sau prin intermediul unor interpuşi, le-a implicat în consumul de droguri de risc şi în activitățile de trafic de droguri de risc şi, folosind constrângerea fizică şi psihică, le-a determinat să practice prostituția pe perioade diferite de timp, beneficiind de sumele de bani obținute de către acestea”, se spune în comunicatul DIICOT Galați.

Una dintre cele două tinere exploatate sexual a decedat la un spital din Galați pe data de 1 iunie.

Galațiul ocupă locul 3 pe țară la trafic de minori

Potrivit statisticilor oficiale, în dosarele de trafic de persoane minorii reprezintă aproape 43% din numărul victimelor identificate. Ca şi judeţe de provenienţă a victimelor, pe primele locuri se află Bacău, Dolj, urmate pe locul 3 de Galaţi.

Principalele ţări de destinaţie sunt Italia, Franţa, Germania, Spania și Marea Britanie.

Exploatarea sexuală rămâne pe primul loc ca pondere, aproximativ 67 – 70% din victimele traficului de persoane fiind exploatate sexual. Urmează, în procent de 20%, exploatarea prin muncă și în procent de 7% exploatarea prin obligarea la cerşetorie şi comiterea de infracţiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...