Percheziții: Indemnizații pentru întreruperea activităţii artistice în timpul pandemiei, obținute ilegal

Miercuri au loc percheziţii în şase judeţe şi în Bucureşti, la firme şi persoane bănuite că au obţinut ilegal indemnizaţii pentru întreruperea activităţii artistice în timpul pandemiei.

UPDATE. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 250.000 de lei

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020 și până în prezent, 10 persoane, din județul Dolj, care ar fi invocat calitatea de artist-interpret, ar fi depus, la autoritatea competentă, înscrisuri falsificate, în vederea obținerii unor indemnizații alocate din bugetul de stat, în contextul pandemiei de COVID-19.

Persoanele ar fi încercat să inducă în eroare reprezentanții autorității competente, cu privire la existența unor relații contractuale de prestări servicii, anterioare declanșării pandemiei de COVID-19.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 250.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente ce pot constitui mijloace de probă în cursul procesului penal.

De asemenea, au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere.

Știrea inițială

În total au loc 44 de percheziţii în judeţele Giurgiu, Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Gorj şi în municipiul Bucureşti.

„Activităţile se realizează într-un dosar penal, având ca obiect obţinerea ilegală de indemnizaţii pentru întreruperea activităţii artistice, în perioada pandemiei (2020-2021). În fapt, administratorii mai multor societăţi comerciale sunt bănuiţi ca ar fi întocmit, în fals, mai multe contracte de prestări de servicii muzicale, cu 80 de persoane fizice, care ar fi fost depuse la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Giurgiu, obţinând în mod ilegal 300.000 de lei”, a transmis Poliţia Română.

În cadrul acţiunii, poliţiştii pun în executare 87 de mandate de aducere.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Giurgiu şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole