Percheziții la un fost consilier general al PMP în Primăria Capitalei. Cum a înșelat oameni cu criptomonede

Sunt percheziții de amploare, în București, la un fost membru PMP, într-un dosar de înșelăciune cu criptomonede.

Un bărbat din București a convins o femeie să îi dea 85.000 de euro, „menținând-o în eroare prin prezentarea de contracte sau facturi fictive”, conform Poliției Capitalei.

Conform surselor judiciare, bărbatul în cauză ar fi Richard Radu, fost consilier general în Primăria Capitalei din partea PNL. Ulterior, Richard Radu a trecut UNPR și ulterior la PMP (prin fuziunea cu UNPR), acolo unde a candidat pentru un mandat de senator.

Fostul politician a păcălit o femeie că își va lansa propria monedă crypto, că este expert în această piață. De asemenea, el susținea că urmează  intermedieze servicii de furnizare electrică sub prețul pieței și i-a emis femeii facturi prin care arăta că rulează bani mulți prin firma sa.

content-image

Ce au descoperit polițiștii la consilier acasă

Marți, poliţiştii din București au făcut o percheziție domiciliară într-un dosar penal de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – 2021, prin prezentarea unor pretexte nereale, un bărbat ar fi determinat o femeie să îi remită 85.000 de euro, „menținând-o în eroare prin prezentarea de contracte sau facturi fictive”, informează Poliția Capitalei.

La percheziție au fost ridicate mai multe documente și obiecte cu valoare probatorie, telefoane mobile și medii de stocare.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...