Performanță istorică pentru patinajul artistic: avem două sportive la Campionatul European

Publicat: 11 ian. 2024, 12:53, de Cristian Matache, în SPORT , ? cititori
Performanță istorică pentru patinajul artistic: avem două sportive la Campionatul European

România revine la Campionatele Europene de Patinaj Artistic, cu două reprezentante, Iulia Sauter și Ana Sofia Beșchea.

România va fi reprezentată pentru prima dată în istorie de două sportive la Campionatele Europene de Patinaj Artistic, care vor avea loc în perioada 10-14 ianuarie 2024 în orașul Kaunas, din Lituania.

Julia Sauter, în vârstă de 28 de ani, și Ana Sofia Beșchea, în vârstă de 19 ani, vor concura în proba feminină. Sauter, care reprezintă România din 2013, a obținut locul 10 la ediția precedentă a Campionatelor Europene, în timp ce Beșchea este prima reprezentantă a patinajului românesc la un Campionat European de seniori din ultimii 15 ani.

Succesul celor două sportive este o realizare importantă pentru patinajul românesc, care a cunoscut o perioadă de dificultate în ultimii ani. Sauter și Beșchea au reușit să obțină rezultate notabile datorită muncii asidue și a sprijinului din partea antrenorilor și a familiei.

Julia Sauter se antrenează cu Marius Negrea în Ravensburg, Germania, în timp ce Ana Sofia Beșchea se antrenează cu Maria Balea pe patinoarul Țiriac Arena din Otopeni.

Sauter este o veterană a patinajului românesc, cu o carieră de peste 10 ani. Ea a reprezentat România la patru Campionate Mondiale de Juniori, la cinci Grand Prix de Juniori și la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Beșchea este o tânără promițătoare, care a câștigat multiple titluri naționale la juniori și seniori. Ea a reprezentat România și la patru Campionate Mondiale de Juniori.

Prezența celor două sportive la Campionatele Europene de Patinaj Artistic este un semn bun pentru viitorul patinajului românesc. Sauter și Beșchea au potențialul de a obține rezultate și mai bune în viitor.