Periajul dentar incorect poate crește riscul de boli cu potențial letal

Toți știm că periajul dentar trebuie efectuat de două ori pe zi (dimineața și înainte de culcare). Dar foarte mulți dintre noi uităm de ața dentară, care este extrem de utilă pentru a preveni boli grave.

Potrivit profesioniștilor din domeniul sănătății, etapa ”ața dentară” este indispensabilă, deoarece cu ajutorul acesteia se îndepărtează resturile rămase între dinți, prevenind astfel bolile gingivale, cum este paradontopatia.  De asemenea, ajută la eliminarea plăcii de sub gingii, care poate afecta emailul dinților și poate provoca formarea tartrului.

Folosirea zilnică a aței dentare ar putea reduce riscul de gingivită, de carii și probabilitatea inflamării gingiilor. De menționat că o boală a gingiilor este legată de riscul crescut de boala cardiacă.

Studiile anterioare au arătat că la persoanele cu probleme buco-dentare și gingivale se înregistrau mai frecvent crize cardiace și accidente vasculare cerebrale, comparativ cu persoanele care aveau o bună sănătate buco-dentară.

Din ce în ce mai multe studii arată importanța aței dentare pentru sănătatea neurologică și cardiacă, a declarat dr. Sameer Patel, fondator al Elleven Dental la Londra, relatează The Sun. Dentiștii insistă și asupra importanței periajului dentar înainte de a merge la culcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...