Pericol nuclear: Rachete de croazieră rusești au zburat pe deasupra centralei nucleare din Zaporojie

Două rachete de croazieră ale trupelor rusești au zburat marți dimineață deasupra centralei nucleare de la Zaporojie, explodând în oraș, conform unui mesaj transmis pe Telegram de operatorul centralei, compania Energoatom.

Din informațiile prezentate, rachetele au zburat deasupra centralei nucleare la o altitudine joasă. „Astăzi, la 6:41 și 6:46, două rachete de croazieră inamice au zburat la o altitudine joasă deasupra locului centralei nucleare Zaporijia în direcția Zaporojie. Ulterior, explozia lor a fost înregistrată în Zaporojie”, se arată în raport.

Energoatom a menționat că terorismul nuclear din partea Rusiei se intensifică, iar la 36 de ani de la tragedia de la Cernobîl, Federația Rusă expune întreaga lume pericolului repetării catastrofei nucleare.

„Zborul rachetelor la joasă altitudine direct deasupra amplasamentului ZNPP, unde se află șapte instalații nucleare cu o cantitate imensă de material nuclear, creează riscuri uriașe. La urma urmei, rachetele pot intra în una sau mai multe instalații nucleare, iar acest lucru poate produce o catastrofă nucleară și radiații pentru întreaga lume”, a declarat Petr Kotin, șeful NNEGC Energoatom.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...