Pericol pe lacul Braies

Șapte adulți și un bebeluș care se aflau în Italia, la Bolzano, la lacul Braies, mai precis, au ajuns în stare gravă la spitalele din Tirolul de Sud, zonă a Italiei, și din Innsbruck, Austria.

Cele opt persoane au căzut în apele lacului, în timp ce se deplasau pe suprafața înghețată a acestuia și au fost spitalizate cu hipotermie puternică. Dar gheața doar părea tare și rezistentă, căci, după temperaturile mai calde din ultima vreme devenise mai fragilă. Întâi, conform primelor cercetări, ar fi căzut în apele lacului, familia care are bebelușul. Apoi, ceilalți, încercând să fie de ajutor, au căzut și ei. Intervenția serviciilor de urgență a fost promptă, reușind să-i salveze pe toți cei căzuți în lac. Din păcate, e al treilea caz de acest fel în ultimele două zile. Într-o altă situație, au căzut în lac o femeie care se plimba cu câinele pe gheață, urmată de soțul și de fiica ei care au încercat s-o salveze. Niciunul dintre ei nu s-a ales cu răni sau probleme grave. Salvatorii au mai venit să intervină la scoaterea din apă a trei tineri turiști din Udine. Dar aceștia au fost salvați de trecători și au refuzat internarea.

Autoritățile avertizează acum localnicii și turiștii asupra pericolului, trăgând un semnal de alarmă în privința gheții care cedează tot mai mult din pricina temperaturilor crescute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...