Pericol pe lacul Braies

Șapte adulți și un bebeluș care se aflau în Italia, la Bolzano, la lacul Braies, mai precis, au ajuns în stare gravă la spitalele din Tirolul de Sud, zonă a Italiei, și din Innsbruck, Austria.

Cele opt persoane au căzut în apele lacului, în timp ce se deplasau pe suprafața înghețată a acestuia și au fost spitalizate cu hipotermie puternică. Dar gheața doar părea tare și rezistentă, căci, după temperaturile mai calde din ultima vreme devenise mai fragilă. Întâi, conform primelor cercetări, ar fi căzut în apele lacului, familia care are bebelușul. Apoi, ceilalți, încercând să fie de ajutor, au căzut și ei. Intervenția serviciilor de urgență a fost promptă, reușind să-i salveze pe toți cei căzuți în lac. Din păcate, e al treilea caz de acest fel în ultimele două zile. Într-o altă situație, au căzut în lac o femeie care se plimba cu câinele pe gheață, urmată de soțul și de fiica ei care au încercat s-o salveze. Niciunul dintre ei nu s-a ales cu răni sau probleme grave. Salvatorii au mai venit să intervină la scoaterea din apă a trei tineri turiști din Udine. Dar aceștia au fost salvați de trecători și au refuzat internarea.

Autoritățile avertizează acum localnicii și turiștii asupra pericolului, trăgând un semnal de alarmă în privința gheții care cedează tot mai mult din pricina temperaturilor crescute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...