Peripeția unui român: Și-a cumpărat un bolid din Emiratele Arabe Unite și i-a fost confiscat în Portul Constanța

Un român a cumpărat o mașină de lux din Emiratele Arabe Unite și a încercat să o aducă ilegal în țară. Polițiștii de Frontieră din Constanța au confiscat mașina.

Mașina costă în jur de 50 de mii de euro. Polițiștii de Frontieră din Constanța au confiscat mașina pentru că valoarea declarată a acesteia ar fi fost de cinci ori mai mică decât cea reală, adică 10 de mii de euro.

Autoritățile au verificat un container venit din Emiratele Arabe Unite, care-l avea pe bărbat ca destinatar. Polițiștii au suspiciuni că autoturismul de lux este subevaluat, după ce au verificat documentele însoțitoare.

„În data de 9 decembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu în Portul Constanţa Sud Agigea, au participat, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, la efectuarea controlului fizic asupra unui container, sosit din Emiratele Arabe Unite, ce avea ca destinatar un cetăţean român. Conform documentelor de însoţire, în container era încărcat un autoturism cu o valoare totală declarată de 10.000 euro. În urma verificărilor preliminare asupra documentelor însoţitoare şi a autoturismului de lux, autorităţile de control au avut suspiciuni că acestea sunt subevaluate comparativ cu valoarea de comercializare pe piaţa de profil”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Autoturismul, marca Fisker Karma, produs în 2013, este echipat cu două motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată de pe puntea din spate, dar şi cu un motor termic. Este o maşină rară, potrivit site-urilor de specialitate, fiind produse doar 2.500 de unităţi, de către compania americană Fisker Automotive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...